Follow Erkan Arkuttan Güncel Yazılar on WordPress.com

Napoliten soslu ıspanaklı tavuk sarma


Napoliten soslu ıspanaklı tavuk sarma

Size sevdiğim bir yemeğin tarifini vereceğim. Tam olarak gramajları söyleyemeyeceğim çünkü her zaman göz kararı miktarlarla yemek hazırlıyorum.

Ispanağı önce tavada kendi suyunda biraz çevirip öldürün. İçine biraz ricotta veya lor ekleyin. Bir parça tuz ekleyin.

Ardından dövülmüş tavuk göğüsünü alıp tezgaha koyun. İçine sarabilecek tavuğ rahatça sarabileceğiniz şekilde ıspanağı boylamasına yerleştirin ve sarın. bir kürdan ile tavuğu tutturun.

Ardından tavaya biraz kanola yağı ekleyip tavukların dışı pembeleşinceye kadar yağda döndürün. Kanoladan başka yağ kullanmayın çünkü diğer yağlar kızartmak için yetrince dayanıklı ve sağlıklı değildir ve kızarttıkça moleküler yapısı bozulup toksik maddeye dönüşmektedirler. Kanolada da kızartma yapmayın. Bu yağda bir süre sonra bozulmaya uğrar. Sadece sarılmış tavukları çevirin ve çıkartın. Kızartma genel olarak oldukça vücuda zararlıdır. Toksik etki yapar.

Bir yandan Napoliten sos hazırlayacağız. Bir kaç domatesi rendeleyin ve çekirdeklerinin ayrılması için süzgeç ile süzün. Sosu pişirmeye başlayın. Domates suyunu bıraktıktan sonra içerisinde biraz tuz biraz zeytinyağı ekleyip sosu bir süre daha kaynatın. Sos homojen hale gelince altını kapatın.

Tavuk sarmalarını alın ve tercihen yüksek sıcağa dayanıklı seramik pişirme tepsisi veya kabına koyun. Diğer türlü tepsi, yüksek sıcağa dayanıklı cam kap veya tepsi de olur fakat en iyisi seramiktir.

Tavuk sarmalarını teker teker dizin ve fırına verin. Neden hem tavada çevirdik hem de fırına veriyoruz derseniz, tavada çevirmeden fırına koyarsak tavuk suyunu kaybeder, kurur ve yemesi zor hale gelir.

Fırında 150-180 derecede biraz pişirip çıkartın ve üzerine domates sosu dökün, onun üzerine de parçalanmız mozarella payniri veya light kaşar koyun ve peynir eriyinceye kadar tutun. Dikkat edin peynirler çıtır hale gelmesin.

Fırından çıkartıp her tabağa servis için dilim dilim kesip koyun

Ve yemek servise hazır.

ErkanArkut/milliyet
blogblog.milliyet.com.tr
Bir firmada CEO olarak çalışmaktayım. Sizinle hobilerimi, düşüncelerimi, izlediğim filmleri, tattığım yemekleri ve okuduğum kitapları ve günlük konuları paylaşacağım.

Reklamlar


Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s