Follow Erkan Arkuttan Güncel Yazılar on WordPress.com

Küçücük bir arının yaptıkları evrimle açıklanabilir mi? Seyredin


 ari9

Küçücük bir arı muhteşem işler başarıyor.


Küçücük bir arının yaptıklarına bir bakın. Arılar yiyecek kaynağının bulunabilmesi için sekiz şeklinde dans ederek diğer arılara yön bildiriyorlar ve bunu bulan bilim adamı Avusturyalı zoolog Karl von Frich bu çalışmasıyla 1973 yılında Nobel ödülü kazanmıştır. Arılar yüksek ısı oluşturarak kovanın içine girmeye çalışan düşmanlarını yakarlar. 500 gr. ham nektar için toplamak için 900 arının bir gün çalışması gerekir. 450 gr. saf balı elde edebilmek için de yaklaşık olarak 17000 bal arısının 10 milyon çiçeği dolaşması gerekir.

Bütün bunların dışında arıların kurduğu muhteşem altıgenlerden oluşan, eğimi tam olarak ayarlanmış kovanlara ne demeli? Binlerce mühendis bir araya gelse bir kısmı bir ucundan diğer kısmı da diğer ucundan başlasa böyle muhteşem kovalar kurabilirler mi? Arılardaki muazzam detaylar saymakla bitmiyor, bu linkten ilgili videoyu seyretmenizi rica ediyorum:

http://video.mynet.com/erkanarkut/Su-muhtesem-arinin-yaptiklarina-bakin/1130476

Arılardaki bu muazzam özellikler evrim teorisiyle ve tesadüflerle açıklanamaz. Peki evrimciler evim teorisinin geçersizliğini nasıl itiraf ediyorlar, onlara bakalım:

Dr. Robert Milikan (Nobel ödüllü, ünlü bir evrimci): “Şu çok acıklı: Biz bilim adamları şu ana kadar hiçbir bilim adamının kanıtlayamadığı evrimi kanıtlamaya çalışıyoruz”.1

Rastgele mutasyonların, tüm canlılık aleminin ihtiyaçlarını karşılamış olmasının imkansızlığını anlattıktan sonra Grassé şöyle diyor:

“Hayal kurmaya karşı bir yasa yok, ama bilim buna dahil edilmemelidir.”2

 

1. SBS Vital Topics, David B. Loughran, Nisan 1996, Stewarton Bible School, Stewarton, Scotland, URL:http://www.rmplc.co.uk/eduweb/ sites/sbs777/vital/evolutio.html

2. Pierre Paul Grassé, Evolution of Living Organisms, s.103



Yorum bırakın