Follow Erkan Arkuttan Güncel Yazılar on WordPress.com

Peki tüm dünyadaki Müslümanları Hz. Mehdi’mi kurtaracak?


resimland-savas-resimleri

Tüm dünyadaki Müslümanlar kendilerini bu zulümden kurtaracak Hz. Mehdi’yi bekliyorlar.


Bundan yaklaşık on yıl önce çalıştığım bir şirkette son derece zeki ve şuuru açık bir Alman bana dönüp “Müslümanların tek problemi birlik olmamaları ve başlarında biri olmaması” diye söylemişti. Gerçekten de o zaman da düşünmüştüm. Hıristiyanların Papa’sı var, Musevilerin Sanhedrin meclisi var, ama Müslümanlara baktığınızda hepsi paramparça. Şii, Sunni, Caferi, Alevi diye bir sürü mezheplere ayrılmışlar, kimse kimseyi samimi görmüyor, herkes birbirine düşman olmuş. Birbirlerini kırıp geçiriyorlar. Herkes kendi cemaatine göre dinde uygulamalar koymuş, sıkı sıkıya onları uyguluyor. Müslümanlar değil birlik olmak, tam tersine o kadar düşman olmuşlar ki bütün bu milyonlarca insanı toplayıp bir araya getirecek bir kişi gerekiyor.

Hadislere baktığımızda ahir zamanda Müslümanların iyice birbirine düşecekleri, yeryüzünde fitnelerin, karışıklıkların çıkacağını görüyoruz. Tüm dünyayı karışıklıkların sardığı bu zamanda hadisler insanların yavaş yavaş Hz. Mehdi’nin çevresinde toplanacaklarını şöyle bildiriyor:

“Onun (Hz. Mehdi (a.s.)’ın) zamanı ulaştığında, ... İNSANLAR SON BAHARIN BULUT PARÇALARI GİBİ ONUN ETRAFINA TOPLANIR.” (Nech-ül Belağa İlginç Sözler 1)

“Peki Müslümanlar bu kadar paramparça olmuşken nasıl birleşecekler” sorusuna da hadiste şöyle cevap veriliyor:

Resulullah (s.a.v) şöyle buyuruyor: “HER ZAMANDA ÜMMETİM İÇİN EHL-İ BEYT’İMDEN BİR ADİL VARDIR. ONLAR, SAPITANLARIN TAHRİFLERİNİ, BATIL EHLİNİN BATILINI, CAHİLLERİN YORUMUNU BU DİNDEN UZAKLAŞTIRIRLAR, duyun ki doğrusu sizin imamlarınız sizi Allah’a götüren elçilerdir, öyleyse iyi bakın ki sizin elçileriniz kimlerdir. (Savaik’ul Muhrika, İbn-i Hacer, s. 148, Muhammediyye mat. Ve s. 90)

 

Hadiste bildirildiği gibi, Hz. Mehdi’nin tüm bidatleri kaldıracağını, dini yobazların çarpık mantıklarından temizleyip tamamen aslına ve Kuran’a döndüreceğini görüyoruz. Tabii ki bu kadar yobazın içinde Hz. Mehdi’nin işi oldukça çetin olacak, çünkü yobazlar onu Kuran’a uymamakla suçlayacaklar. Ama o yılmayacak ve tüm Müslümanları birleştirip sevgiyle ve merhametle İslam’ı yayacak. Hz. Mehdi bu dönemde çok konuşuluyor, kimi bu yüzyılda gelecek diyor, kimi de bu gerçeği kabul etmek istemiyor. En doğru bilgiler sahih hadislerde olduğu için araştırıp öğrendiklerimi sizlerle paylaşacağım.



Yorum bırakın